Hoe is het begonnen…

De Viervoeters is in het voorjaar van 2006 opgestart door 2 enthousiaste hondenvrienden, het idee om een uitlaatservice voor Hengelo en omgeving te beginnen is eigenlijk gekomen doordat we zo nu en dan al honden van familie of kennissen uitlieten, omdat deze mensen er zelf geen tijd voor hadden door bijvoorbeeld hun werkzaamheden of andere oorzaken. En na een poosje bleek dat er meer honden behoefte hadden aan een uitje. Je zou het dus gewoon een uit de hand gelopen hobby kunnen noemen. Na het besluit te hebben genomen om professioneel van start te gaan lieten de eerste aanmeldingen niet lang meer op zich wachten. Bas de Berner Sennenhond (zie fotogalerij) was de allereerste hond die door zijn bazin werd aangemeld en hiermee was de basis gelegd voor de Viervoeter. Op dit moment maken ongeveer 100 honden met hun baasjes gebruik van onze uitlaatservice verdeeld over 2 groepen per dag van ongeveer 10 honden. Wij hopen dat we nog heel lang met “onze” Viervoeters mogen wandelen!

 

Wie zijn wij??


Mijn naam is Linda, 29 jaar oud en een ontzettende hondengek. Zelf heb ik 3 honden. Bayou (7jaar), Fasco (3jaar) en Mack (2jaar) allen Dalmatische honden, waarvan de laatste 2 in Co bezit . Bayou loopt altijd gezellig mee in de groep en de heren om en om, wat ze echt geweldig vinden. Zelf kan ik mij geen leven zonder honden voorstellen, ik weet niet anders dan dat ik altijd al een hond om mij heb gehad. Ik heb het altijd al geweldig gevonden om met honden bezig te zijn in wat voor een opzicht dan ook. Met Bayou heb ik dan ook diverse trainingen gevolgd van puppycursus tot Flyball Behendigheid. Waar ik ook wedstrijden in heb gelopen met haar. Ook deed zij het niet slecht op hondenshows, maar vanwege een ongeluk met haar staart in 2009 ben ik hier mee gestopt, aangezien ze nu een geamputeerd staartje heeft en de keurmeesters haar op shows hierdoor nog weinig kans gaven helaas. Met Fasco doe ik recreatief Behendigheid en Mack doet met mij fanatiek mee aan hondenshows in binnen en buitenland met zeer goede resultaten. Hij is onder andere Duits Jeugdkampioen!

Werkwijze

Nadat u contact met ons heeft opgenomen komen wij bij u thuis langs om kennis te maken zodat u weet wie wij zijn en wij kunnen kennismaken met u en uw hond. Wij willen natuurlijk van alles over uw hond weten, hoe meer u weet te vertellen des te beter het is!  Dit kennismakingsgesprek is natuurlijk geheel vrijblijvend.
U kunt dan ook meteen een kijkje nemen in onze auto, waarin uw viervoeter vervoerd zal gaan worden. Wij halen de honden op in een speciaal hiervoor ingericht voertuig. Deze heeft door middel van benches gescheiden ruimtes en speciaal voor de frisse lucht een elektrische dakventilator.

 

Worden op gehaald

Wij halen de honden tussen 9:30 en 13:30 uur op en laten ze uit in een bosrijke omgeving waar zij ruim een uur kunnen spelen ,rennen en zelfs kunnen zwemmen.
Voor een hond die de hele dag (alleen) thuis zit is dit een geweldige onderbreking!
Als uw hond voor de eerste keer meegaat houden wij hem meestal aan een lange uitrolriem, zodat hij de volgende keer weet bij wie hij hoort en ook lekker los mee kan. De meeste honden blijven bij de roedel in de buurt. Een wandeling duurt ten minste een uur maar meestal langer, waarna de honden lekker moe en voldaan weer bij u thuis worden afgeleverd. Mocht uw hond dol zijn op zwemmen nog even dit … Als u zorgt dat er een paar oude handdoeken klaarliggen, dan drogen wij uw hond af voordat hij uw woonkamer binnen kan rennen.

Klik op een foto om die te vergroten. Klik nog een keer om hem te verkleinen.
 
linda2 linda1 Eenzaam Spelen met elkaar
Aantal Bezoekers